Onze diensten

Wat kan Privacyfunctionaris.com voor u doen?

– Op schrift stellen van een passend gegevensbeschermingsbeleid;
– Detachering van onze privacyfunctionaris op basis van dienstverleningsovereenkomst;
– Het opstellen van een privacy statement;
– Het opstellen van een privacybeleid;
– Het opstellen van verwerkingsovereenkomsten;
– DPIA / Risico’s analyse uitvoeren;
– Privacy Shield relaties controleren;
– Advies geven over uitvoeren van veilige cross-border data transfers;
– Adviseren over de structuur van bestaande applicatie’s – privacy by default;
– Adviseren over de structuur bij de opbouw nieuwe applicatie’s – privacy by design.

passend gegevensbeschermingsbeleid/AVG ready controle:
Voor veel ondernemers is de Algemene Verordening Gegevensbescherming, hierna: AVG, op 25 mei 2018 van toepassing.

De AVG/GDPR gaat over hoe bedrijven omgaan met de persoonsgegevens van hun (potentiële) klanten en medewerkers, los van de middelen die ze daarvoor gebruiken. Heb / ben je een bedrijf, bedien je burgers (consument) rechtstreeks als klanten, besteed je werk uit aan anderen die iets doen waar jouw klantgegevens bij nodig zijn, dan heb je te maken met AVG. Heb je medewerkers in dienst, huur je externen in om voor je te werken, huur je een accountant in om je boeken na te kijken (etc.) dan heb je te maken met AVG.

De AVG ready controle is een privacy- en informatiebeveiligingsbeleid en de meest volledige dienst waarbij onze privacyfunctionaris een overzicht voor uw opmaakt waardoor duidelijk wordt op welke manier uw bedrijf voldoet aan de nieuwe wet- en regelgeving.

Detachering van een privacyfunctionaris:
De privacyfunctionaris staat onder verschillende namen bekend, zoals een functionaris gegevensbescherming, FG, of een Data Protection Officer, DPO. Voor bedrijven waar gebruik wordt gemaakt van gevoelige persoonsgegevens is het met de komst verplicht van de AVG verplicht om een privacyfunctionaris aan te stellen. Dit kan een werknemer zijn die zich zelf inleest en opgeeft bij de Autoriteit Persoonsgegeven, hiervoor moet deze werknemer echter wel de interesse in het privacyrecht hebben en blijven houden. Om deze reden is het handig om een privacyfunctionaris te hebben op oproepbasis hierdoor is er voor u en de Autoriteit Persoonsgegevens altijd een aanspreekpunt die uw situatie snel kan beoordelen en oplossen.

Privacy statement:
Het privacy statement, of de privacyverklaring, is een juridisch document waarin vermeld staat op welke wijze er in uw bedrijf of op uw website wordt om gegaan met de persoonsgegevens van uw klanten. Het moet voor de klant uit het privacy statement duidelijk worden welke persoonsgegevens u als bedrijf verzamelt en verwerkt. Dit document kan op verschillende manieren voorkomen tot ten minste drie lagen. Wanneer u met de persoonsgegevens van kinderen verwerkt is een privacystatement van drie lagen makkelijk. In het privacy statement van drie lagen is er een opbouw van simpel naar moeilijk. Ook is het gebruikelijk voor applicaties, op de telefoon of tablet. De gedachte hierachter is dat je niet van een gebruiker kan verwachten dat deze een lange en technische tekst op een klein schermpje exact gaat lezen. Het wordt met de AVG noodzakelijk dat er gebruik wordt gemaakt van pictogrammen in de privacystatement. De grafisch ontwerper van Privacyfunctionaris.com maakt deze pictogrammen makkelijk voor u opmaat.

Privacyfunctionaris.com zorgt voor een overzicht met daarbij een gericht advies, zodat u zich kunt richten op uw bedrijfsvoering. Wij kunnen u behulpzaam zijn bij de keuze van een privacybeleid conform de wet- en regelgeving, het inrichten van uw persoonsgegevens, uw werkwijze controleren of de administratie van uw bedrijf geheel of gedeeltelijk voor u voeren, tussentijdse rapportages opstellen of u tijdelijk ondersteuning bieden.

Onze dienstverlening is op maat. Samen met u wordt bepaald wat voor u nodig is, wat u zelf doet en wat u uitbesteedt.

Voor advies over complexe privacygevoelige en juridische zaken beschikken wij over een uitgebreid netwerk. Indien nodig kan in overleg met u, de hulp van een pentester of advocaat worden ingeschakeld.

Klankbord
Als ondernemer komt er veel op u af. U moet regelmatig beslissingen nemen. Privacyfunctionaris kan uw sparringpartner zijn en samen met u een duidelijk privacybeleid uitstippelen. De privacyfunctionaris denkt met u mee en voorziet u van deskundig en juridisch advies. Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken en uw wensen te bespreken.

Advies bij privacy by design/ by default
Privacyfunctionaris.com adviseert onder andere op gebied van: data minimisation, accuracy, storage limitation, integrity en confidentiality van gevestigde en niet gevestigde bedrijven in de EEG. In een goed advies komt de kennis van meerdere rechtsgebieden samen. Ook bij het ontwikkelen van bestaande of nieuwe applicatie’s en andere software toepassingen geven wij advies.